Preleceni partnera?

Dobrý den, už jsem vám jednou psala a mockrát vám chci poděkovat za odpověď, která mi velice pomohla. Chtěla bych se zeptat ještě, když jsem druhý zánět močových cest dostala, je možné, že partner na mě něco přenesl? Ja se totiž poprvé přeléčila nitrofurantoinem, pak jsme s partnerem měli nechráněný sex, a druhý den po sexu jsem znovu cítila příznaky IMC. Měl by jít na nějaké vyšetření? Nebo to vůbec nemusí se sexem souviset? A chytla jsem to jen z nedoléčení? Děkuji mockrát.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Pokud příznaky podobné infekci močových cest přetrvávají pouze několik hodin po styku a poté spontánně ustoupí, jde o tzv uretrální syndrom. Vzniká z podráždění ústí močové trubice při koitu. Trpí ním prakticky pouze ženy, některé popisují pálení močové trubice téměř po každém styku. Antibiotická léčba v tomto případě není nutná. Tyto potíže lze minimalizovat, pokud se žena záhy po styku vymočí.

MUDr. Michaela Bobelová
MUDr. Michaela Bobelová

Specializace: Vnitřní lékařství
Pracoviště: Dialyzační a nefrologické centrum při NsP Havířov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: