Prolaps dělohy

Dobrý den, je mi 38 let a jsem po 6 týdnu po 2. porodu. Cca před 3-mi týdny jsem přišla na to, že mám prolaps dělohy (následně potvrzeno gynekologem). Bylo mi doporučeno cvičit pánevní dno a používat vaginální kuličky Rebuild s tím, že pokud se stav sám neupraví, doporučují mi odstranění dělohy. Můj dotaz zní:¨ 1) Jaká je šance, že se prolaps "odstraní sám" 2) Můžu vůbec cvičit nějaké aerobní aktivity, abych si skákáním netlačila dělohu ještě níž? Případně jaké cvičení je pro mě vhodné, abych svůj stav nezhoršila? Děkuji

Odpověď odborníka:

Prolaps se se sám neodstraní, jde o to,aby se stav nezhoršoval, u gynekologa si vezměte příručku na cviky na posílení dna pánevního,skákání rozhodně vhodné není. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: