Prolaktinom a sport

Našli mi nezhoubný nádor na mozku, lečba je konzervativní, beru prášky(dostinex) na snížení prolaktinu,mám zvětšené prsa, chtěl bych se zeptat zda se po těchto prášků nehubne a zda mužu s tímto mím problémem nadále naplno dělat moje koníčky: box a posilování, předem děkuji za odpověd.

Odpověď odborníka:

Důležité je, jak je nádor velký. Nicméně, nárazům do hlavy v rámcí boxu bych se raději vyhla, aby nedošlo k zakrvácení do nádoru (je to křehčí tkáň, navíc teď mírně "pracuje" pod vlivem Dostinexu). Posilování by nemělo vadit.
Od Dostinexu se obvykle nehubne.
Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: