Prolaps dělohy

Dobrý večer pane doktore, obracím se na Vás s prosbou o radu.Je mi 56 let a zhruba před rokem mi byl zjištěn prolaps dělohy.Předtím jsem již věděla,že mám dělohu sníženou.Tento problém se v poslední době vystupňoval natolik,že mívám dny,kdy dochází k vyboulení na intimních místech třeba jen při chůzi nebo i menší námaze,jindy je to lepší.Pravidelně navštěvuji svého gynekologa. Jeho verdikt je ten,že je v nejbližší budoucnosti operace dělohy(vyjmutí a plastika) nevyhnutelná.Snažím se posilovat pánevní dno,ale bezúspěšně. Pan doktor mi navrhl prozatím zavedení pesaru,který by mohl můj problém alespoň trochu zmírnit.Dostala jsem čas na rozmyšlenou.Chtěla bych se zeptat na ten pesar a zda opravdu alespoň mé potíže zmírní,tzn.udrží dělohu,aby nedocházelo k vyboulení?(Mám často s tím i problémy s neustálým nutkáním na malou stranu- děloha tlačí na močový měchýř,ale někdy i na konečník).Jinak menstruaci již mám nepravidelnou,ale při poslední návštěvě mého gynekologa po ultrazvukovém vnitřním vyšetření pan doktor sdělil,že sliznice dělohy naznačuje ještě další pravděpodobnou menstruaci,tudíž vyloučil přechod.Abych menstruovala,dostala jsem injekci Agolutin a další tyto injekce(5 ampulek) k vyvolání pravidelné menstruace budu dostávat každých 23 dní. Neužívám žádné hormony,před 16 lety jsem prodělala trombózu hlubokých žil.Léčím se se zvětšenou štítnou žlázou,užívám denně 1 tbl.Letrox 50.Před 4 roky jsem byla operována na tříselnou kýlu,následně po týdnu proběhla operace- revize střev a po 4 měsících jsem opět podstoupila operaci pro domnělou kýlu.Ta se po operaci nepotvrdila.Dohromady v krátké době 3 hluboké anestezie. Pane doktore,děkuji Vám za Váš čas a odpověď. S pozdravem Ajka

Odpověď odborníka:

Jak pesar tak i operace by vyřešily vaše problémy,na vašem místě bych asi zkusil, jak vám bude vyhovovat pesar a teprve když by zcela neplnil svoji funkci zvažovat bych operační řešení příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x