Rakovina tlusteho střeva

Již několik dni na sobě pozoruji ze ne o neni ok. Výrazne bolesti kosti a nyní také zažívací problémy zácpa,nadýmání,úzká stolice střídána prujmem. Na stolici krev jasne cervena. Bojím se ze to je rakovina tlustého střeva. Na kolonoskopii jsem byl před peti lety- negativni. Je mi 20 let a v rodině to nikdo nemel. Léčil jsem se ted z kvasinkove infekce prokanazolem nevim zda to muže mit souvislost. Prosím poraďte zda jsou me obavy spravne.

Odpověď odborníka:

Milý Danieli, myslím, že Vaše obavy nejsou správné. Rakovina tlustého střeva by se asi neprojevila takto náhlými příznaky. Spíš si myslím, že proděláváte infekci, jejíž příznaky mohou být zvýrazněny nežádoucími účinky prokonazolu (mezi než patří bolesti svalů, průjem, zácpa...).Jasne červená krev na stolici může být příznakem hemoroidů při podráždění konečníku při obtížích s vyprazdnováním. Pokud se obtíže neupraví, navštivte gastroenterologa.

MUDr. Karolina Kašparová
MUDr. Karolina Kašparová

Specializace: Onkologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: