Rozestup břišní stěny a pupeční kýla

Dobrý den pane doktore, děkuji moc za rychlou odpověď na výše uvedené téma, které jste mi dnes zodpověděl.Ještě jsem se chtěla zeptat, zda se rozetup bř. svalů časem zvětšuje, a event. co je toho příčinou. Měla jsem právě obavy, abych ho cvičením ještě nezvětšovala. Jinak při zapojení bř. svalů v leže mám kolem pupíku mezeru asi 2-3 cm. Lékař mi při prohlídce před druhým těhotenstvím operaci rozestupu přímo nedoporučoval, bavili jsme se pouze o pupeční kýle. Při jak velkém rozestupu je operace nutná a proč vlastně - pokud nepůsobí nějaké citelné problémy? Děkuji moc, Lenka

Odpověď odborníka:

Postupem doby a působením břišního lisu se diastáza, rozestup přímých břišních svalů stále zvětšuje. Právě velikost vašeho rozestupu je ideální pro provedení relativně jednoduché operace na břišní stěně a to bez použití cizích materiálu jako je třeba aplikace síťky. Operaci vám doiporučuji co nejdříve bude možné.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: