Škodlivost pet/ct vyšetření na možné těhotenství

Dobrý den, zítra mě čeká doprovod mého tatínka na PET/CT vyšetření, což ráda udělám, akorát je tu možnost, že jsem otěhotněla, ale ještě je to brzy na zjištění, ale mám takový pocit. Nevím, jak se zachovat, tatínka tam mohu dovézt pouze Já, ale pokud jsem těhotná, tak co mohu v tomto případě něco udělat? Slyšela jsem, že po tomto vyšetření pacient vyzařuje do blízkého okolí, proto mám trochu strach. Předem děkuji za Vaší odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, případné zbytkové záření z Vašeho tatínka plod neohrozí. Plod by mohlo ohrozit pouze vyšetření, které by bylo prováděno přímo Vám, nebo kdybyste byla přítomna v poli záření, tj.například přímo ve vyšetřovací místnosti v době vyšetření, ale to nebudete.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Hormonální antikoncepce jako 100% ochrana před početím? NIKDY!
Akutní gastritida u dětí
Články: Akutní gastritida u dětí
Akutní gastritida je v...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x