Snižuje biseptol účinek ha?

Dobrý den pane doktore, mam dotaz ohledně antikoncepce. Měla jsem zánět močových cest, a byl mi předepsán biseptol 480 a k němu jsem i jak jsem zvyklá brala antikoncepci Jangee. Biseptol jsem užívala týden a čtyři dny po dobrání antibiotik jsem měla pohlavní vstyk. Ne během léčby. Na internetu jsem se však dočetla, že antikoncepce by mě chránila až po týdnu a ne po čtyřech dnech. Je možné abych takto mohla otěhotnět? Opravdu biseptol snižuje účinnost antikoncepce? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Biseptol teoreticky snižovat účinnost může. Pokud ale k pohlavnímu styku došlo v době, kdy jste jej již neužívala, ochrana je již neovlivněna a tedy normální.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: