Špinění až slabé krvácení během užívání atc bez pauzy

Dobrý den pane doktore, mám po gyn. operaci kvůli endometrioze. Jsem před KET a nasadili mi antikoncepci Yaz, kterou beru bez pauzy. Jsem u třetího balení na 13. dni. Zpočátku jsem špinila pak se to stabilizovalo, gynekolog mě uklidnil, že je to na začátku normální. Ale ted´ špiním už téměř 4 týdny, žrejmě mi atc nesedí, je nízkohormonální, ale to mi nevadí, stejně s ní budu končit. Ale dnes je špinění intenzivnější s krví, pobolívá mě podbřišek. Mám vydržet s užíváním a vyčkat příchodu MC? Nebo je lepší atc už vysadit? První den menses bych měla začít s estrimaxem, nevadí krvácení mimo cyklus? Poznám pak 1. den menses? Jelikož odjížím zítra do zahraničí musím to vyřešit s vaší pomocí. Velice děkuji.

Odpověď odborníka:

Při bolesti v podbřišku by bylo více než vhodné gynekologické vyšetření, nemůžete li pokračujte s užíváním tak jak vám bylo rozepsáno. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: