Srážlivost krve

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, nechávala jsem si u svého gynekologa dělat test na srážlivost krve a test vyšel pozitivní. Jedná se o ProC Global a hodnota mi vyšla 0,63. Můj gynekolog mi řekl, že mám antikoncepci dobrat a nové plato již nezačínat. Bylo mi doporučeno udělat krevní obraz a genetické testy. Chci se zeptat, dokud HA ještě beru nemá to vliv na tyhle výsledky vyšetření, co mi budou dělat? Dále jsem se ptala známého (také) gynekologa a ten mi řekl, že tenhle test na srážlivost krve je orientační a že to nemusí nic znamenat. Beru antikoncepci Mercilon a ta je prý už stará a má "silnější" dávku hormonů. Chci se tedy zeptat jak moc je tato hodnota vážná vzhledem k tomuto testu ProC Global? Nestačilo by třeba změnit antikoncepci za nějakou šetrnější? Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, HAK (hormonální antikoncepce) Vámi zmiňované výsledky nezkresluje. Jestliže se u Vás zjistí vyšetřením porucha kravní srážlivosti ve smyslu jejího zvýšení, není pro Vás vhodná žádná HAK (modernější preparáty nevyjímaje).

MUDr. Miroslava Frčková
MUDr. Miroslava Frčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: