Srdce

Dobry den pane doktore, chtela bych se vas zeptat, mam za sebou vysetreni srdce Ekg a ekg holter, vysetreni je bez nalezu. Ale nekdy mam pocit, ze srdce v poradku nemam. Tatinek mi zemrel v 37 letech na infarkt. Pri vysetreni jsem zatez mela, ale zrovna jsem zadne potize nepocitovala. Tak nevim, jestli mam verit, ze mam srdce v poradku nebo mam verit projevum tela. Dekuji vam za vas cas

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte bušení srdce, přeskakování srdce pravděpodobně se jedná o extrasystoly. Jde o předčasné stahy mimo pravidelný srdeční rytmus. Mají je všichni lidé, ale pouze někteří je pociťují. Nejsou nebezpečné, pouze nepříjemné. Příznaky náběhu na infarkt jsou bolesti na hrudi při námaze, které při zastavení práce do 5 minut odezní. Ženy v reprodukčním věku nemohou dostat infarkt myokardu, protože je chrání ženské pohlavní hormony. Nevím jaké máte přesně příznaky, napsal jsem pouze obecné příznaky. V případě nejasností se musíte domluvit s lékařem, který Vás na vyšetření odeslal.

MUDr. Zbyněk Cejnar
MUDr. Zbyněk Cejnar

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x