Štítná žláza

Dobrý den, ode dneška se léčím na "hlubokou hypotyreozu štítné žlázy autoimunitní etiologie" (Letrox 75 - půl tablety denně a dávky se budou po 3 týdnech zvyšovat). Je mi 52 let, váha 68, výška 165 cm. V červenci 2012 jsem měsíc užívala na plísen nehtů - antimykotika - Lamisil 250 2x denně. Po jejich užití mi začali zdravotní problémy (nemohla jsem se zbavit kašle, vynechání menstrauce, která před tím byla pravidelná). Je možné, že i problém se štítnou žlázou tyto léky nastartovaly? V rodině nikdo problémy se štítnou žlázou neměl. Na nic jiného se neléčím, operaci jsem neměla žádnou, dva porody. Děkuji za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přiznám se, že jsem se nikdy nesetkala s tím, že by antimykotika nastarovala onemocnění štítné žlázy. Ale porotože v medicíně je možné všechno, jednoznačně to nezavrhuji. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: