Štítná žláza

Dobrý den paní doktorko chtěla jsem se zeptat jsem 7let po odstraněni celé štítné žlázy brala jsem thyreotom forte a euthyrox150 ten beru stale ale thyreotom není k dostání bude nějaky jiny lek,když jsem se telefonicky objednavala na kontrolu stitné žlazy sesřička mě odmítla dát paní doktorku s tím že nemá časa že mě objedná až na prosinec tohoto roku euthyrox mi napíše má obvodní lékařka ale chtěla jsem se jen zeptat na ten thyreotom cítim se zle od doby co ho neberu prosím o radu děkuji moc Jolana

Odpověď odborníka:

Milá Jolano, místo Thyreotomu Forte byste měla začít užívat Euthyrox 150 (1tabletu nahradit opět 1 tabletou). Pokud jste tedy užívala 1 celý Thyreotom Forte a 1celý Euthyrox 150, pak byste měla dále brát 2tbl. Euthyroxu 150 denně (lze brát celou dávku ráno nalačno). Za měsíc po zavedení léčby požádejte praktickou lékařku o kontrolu TSH a fT4. Přechod z Thyreotomu na Euthyrox může být trochu nepříjemný (únavnost), protože složení je trochu jiné, ale věřím, že si začas zvyknete a vše bude v pořádku.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: