Štítná žláza a otěhotnění

  • Dotaz od: Kristýna Chubirka
  • Publikováno: 24.9.2008
  • uLékaře.cz

Dobrý den pane doktore, mám tříletého syna a už 6 měsíců se mu snažíme pořídit sourozence, ale zatím se nedaří. Teď mi imunoložka zjistila, že mám TPO 452 a poslala mi na endokrinologii, kam mě objednali až v listopadu. Zajímalo by mě, zda to může být příčinou toho, že nemůžu otěhotnět a také jestli budu moci s nějakou léčbou otěhotnět. Děkuji vám za odpověď. S pozdravem Kristýna Chubirka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže se štítnou žlázou jsou jedny z nejčastějších příčin poruchy početí dětátka. Tyto poruchy jsou obvykle němé a projeví se právě až při problémech s otěhotněním. Na endokrinologii vám udělají kompletní hloubkové testy, které ukáží druh onemocnění. Tato porucha (bud ve smyslu plus funkce - hyperthyreosa nebo častěji minus funkce-hypothyreosa) se obvykle dobře léčí a pokud budete dodržovat užívání předepsaných léků a kontroly, určitě se detátka dočkáte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: