Štítná žláza a padání vlasů

Dobrý den, měla bych dotaz. Je mi 21 let a před osmi lety mi byla zjištěna zvýšená funkce ŠŽ, před 3 lety mi byla celá odstraněna kvůli benignímu nádoru. Zhruba těch osm let mi padají vlasy, zpočátku to bylo jen trošku, ale poslední rok je to už kritické, příčítala jsem to chybějícím vitamínům. Byla jsem ve vlasovém centru na Vinohradech, z velmi podrobných testů, které zahrnovaly hormony, vitaminy a pod. mi nebylo zjištěno nic, ale paní doktorka má pocit, že mám rozhozenou hladinu hormonů. Z posledních testů mám výsledek TSH 0,015 a FT4 22,9 takovou a ještě nižší hladinu mi doktor v Motole udržuje po celou dobu, co mě léčí, ale začala jsem pochybovat, jestli je to tak správě. Myslíte, že je v mém případě možné dávku léků upravit? On mi tvrdil, že ne. Beru Euthyrox 150 1x denně a 1x v týdnu půlku. Pokud mám tedy stále i přes vyoperování ŠŽ zvýšenou funkci, podle testů, jaký vliv to pak na mě může mít? Řídnutí kostí, problém otěhotnět? Děkuji za Váš čas a přeji hezký den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, upravit dávku léků lze, je ale třeba provést vyšetření hladin a porovnání s celkovým klinickým stavem. Doporučoval bych proto rozhodně konzultaci u ošetřujícího endokrinologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: