Streptokok

Dobrý den, před 14 dny v úterý mě přepadla únava. V noci jsem měla teplotu 37,5.Ráno už teplota nebyla. A nyní také není. Večer ve středu se mi objevila na trupu, krku a trislech vyrážka. Ta trvala po celý další den. Na mandlích se mi udělaly a bílé čepy. V pátek už vyrážka nebyla, šla jsem k lékaři, který mi udělal crp-15 a stěry z mandlí.Říkal ,že nemocná jsem ,ale nic vážného. Do práce můžu.Pracuji s dětmi.Celý týden se nic nedělo. Po týdnu ve čtvrtek jsem dr. napsala jak dopadly a řekl, je se mám zastavit pro ATB, že mi byl zjištěny v krku bacil. Shodou okolností mi onemocněl žák, dostal horečku a odjel z internátu domů. ATB jsem si dnes vyzvedla. Clarithromycin. Únava trvá stále. Bolí mě celých 14 dní v kříži a nohy- kolena a lýtka.Hlavně večer po ulehnutí do postele.Je to důsledek zjištěného bacilu, nebo přechozená infekce.ATB mám brát týden, ale nezmínil se, že bych měla přijít na kontrolu.

Odpověď odborníka:

Bohužel, bez znalosti vykultivaného agens se lze jen těžko vyjádřit k příčině vašich obtíží. Jedná se o streptokoka?? Prosím poraďte se se svým ošetřujícím lékařem, který má k dispozici vaše výsledky a má možnost klinického vyšetření.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: