Streptokok

Dobrý den paní doktorko. Minulý týden sem byla u doktora z důvodu nahmatání ulzin v tříslech na krku a za ušima. Z odběru krve vyšla zvýšená sedimentace a výtěr z krku ukázal streptokoka (bohužel nevím který typ). Dostala jsem Penbene 1500000. Jak dlouho streptokoka mám nevím protože žádnou angínu jsem v bližší době neměla. Mám dvě otázky. 1. jestli je možné zvětšení uzlin i v tříslech a za ušima vlivem streptokoka v krku a zdali by už uzliny neměly mizet když už jsem v půlce balení. 2. v létě o prázninách jsem se léčila se zánětem zvukovodů v uších a asi před měsícem se zánětem v pochvě je možné že kvůli tomu? a zajít to radši sdělit své gynekoložce? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den,uzliny jsou místem imunitní odpovědi na infekci nebo jiné dráždění v jejich tzv.spádové oblasti.Lékem volby pro streptokokové infekce je opravdu penicilin,regrese zvětšených uzlin může trvat delší čas.Záněty pochvy,výtoky,svědění-to vše může mít různý původ,pro správnou léčbu je třeba patřičné gynekologické vyšetření.Pokud je to možné,měli by všichni Vaši ošetřující lékaři znát léky,které užíváte,a být informováni o stavech,s nimiž se léčíte.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: