Streptokok

Dobrý den, od září jsem prodělala 2 angíny, poprvé mi paní doktorka předepsala Ospen, podruhé už jen jednu injekci Pendeponu. Ani jednou mi nedělala výtěr. Po celou dobu až doteď se ráno probouzím s hlenem v krku a prakticky pořád se mi špatně polyká. Proto jsem šla na ORL, kde mi provedli výtěr a našli streptokoka agalactiae masivně. Na internetu jsem se dočetla, že u dospělých většinou onemocnění nezpůsobuje, pouze třeba u lidí s AIDS.. Já jsem na testech HIV byla a jsem negativní. Nemůžou problémy se streptokokem souviset s nějakou jinou, skrytou nemocí? Na co bych se měla nechat vyšetřit? Od září jsem velmi ve stresu, nemůže to být způsobeno i tím? Děkuji moc za odpověď! Hezký den:)

Odpověď odborníka:

Krásný den.je mi líto,že se tolik trápíte pochybnostmi.Jste mladá žena,Vaši lékaři by při sebemenších pochybnostech doporučili další vyšetření.Nikdo jiný,než Vaši ošetřující lékaři,není schopen lépe posoudit Váš stav-nestyďte se jakékoliv dotazy adresovat své paní doktorce,není to nic "nehorázného".Dlouhodobý stres má jistě negativní vliv na výkon imunitního systému,může být příčinou oslabení/a tím vyvolávat náchylnost k provleklému charakteru infekcí../

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: