Streptokok v krku

Dobrý den,včera mi byl z výtěrů zjištěn streptokok v krku,žadne přiznaky jako bolest v krku,teplota jsem nemela,pouze nevolnosti a pocity na zvraceni,a bolest břicha,dostala jsem ATB Ospen 1000,může byt tento priznak spojeny se streptokokem nebo je příčina jinde? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Lucie. Z Vašeho dotazu jaksi nevyplývá, proč Vám byl proveden výtěr z krku, pokud jste měla jen příznaky týkající se trávicího ústrojí. Je ale pravda, že počínající angína se může projevit i bolestí břicha... Stejně tak může být nález streptokoka vedlejší, může být přítomen i u zdravé osoby. Doporučuji tedy obracet se s nejasnostmi na toho lékaře, který Vás vyšetřil - je na něm, aby Vám postup léčby řádně vysvětlil...

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: