Substituce po operaci pro karcinom štítnice

Paní doktorko, jsem skoro 5let po odstranění štítné žlázy (papilární karcinom). Nyní užívám Letrox 150 5krát v týdnu (po-pá). TSH je 0.045 a Free T4 28.6. Je to nastavené dobře? V refer.mezích jsou hodnoty jiné. Děkuji Irena.

Odpověď odborníka:

Hormonální substituce po operaci štítnice pro zhoubné nádory je odlišná od klasické substituce. Pacient se udržuje ve stavu mírného předávkování hormony, aby se minimalizovalo riziko recidivy nádoru z nějaké zatoulané buňky. Podle typu nádoru a jeho vlastností se pak určuje doba, po kterou se tato "nadměrná" substituce udržuje.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: