Těhotenství a bolest prsou

Mam dotaz na uzivani utrogestanu v tehotenstvi. V utery jsem byla na 6+3tt na utz kde mi muj lekar oznamil krasnou zpravu ze cekame dvojcatka. Na zaklade toho mi napsal utrogestan 2-2-2 vkladanim a kyselinu listovou. Dnes je to tedy 6ty den co uzivam zminene leky a postuone mi zacala klesat bolestivost prsu a dnes jsem se probudila bez citlivosti prsou. (Mela bych byt 7+1tt ). Mam strach protoze jsem.pred 8mes.prodelala zt na 12tt. Mam se strachovat nebo to mohl zpusobit ten utrogestan. Moc dekuji za odpoved. Na obe miminka se moc tesime,ale mam obavy.

Odpověď odborníka:

Hezký den Kateřino, nejprve bych Vám chtěla moc pogratulovat k těhotenství, a poté si myslím, že bolestivost prsou vám klidně mohla postupně sama odeznít, během těhotenství se tyto jednotlivé příznaky různě objevují, ztrácejí se, na Vašem místě bych byla naprosto klidná, většinou se jedná o fyziologické kolísání těhotenských hormonů. Nemáte-li velkou bolest v podbřišku, křeče, nekrvácíte-li, užívejte si tento stav, nestresujte se, hodně odpočívejte, jezte zdravou stravu, nekuřte, nepijte alkohol, chodte na procházky. Budete-li mít jakoukoli pochybnost, navštivte Vašeho gynekologa k provedení ultrazvuku. S pozdravem a přáním pěkného dne, K. Jiříčková.

MUDr. Kristýna Jiříčková
MUDr. Kristýna Jiříčková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Monse spol, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: