Těhotenství a citalopram

Dobrý den,beru již 3 roky Citalopram na úzkosti. Nyní v těhotenství beru 10 mg denně. Může to uškodit plodu? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den. U většiny léků bohužel není dostatek "lidského" materiálu, neprovádějí se samozřejmě klinické studie. Lékař léčbu doporučí tam, kde převažuje přínos nad možnými riziky. Váš ošetřující lékař zřejmě zná míru Vašich úzkostných obtíží, proto Vám doporučil pokračovat v aplikaci antidepresíva v náročném období, jakým těhotenství pro ženu jistě je. Netrapte se pochybnostmi a přijměte svou léčbu jako přínos pro současnost i budoucnost svého mateřství.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: