Těhotenství a leidenská mutace

Dobrý den. Již pár let mám zjištěnou Leidenskou mutaci,heterozygot. Nyní jsem zjistila,že jsem těhotná(5tt). Chtěla bych se zeptat,od kdy můžu jít na rizikové těhotenství. A druhý dotaz - pokud si budu píchat nízkomolekulární heparin na ředění krve,porod bude normální,nebo císařem,pokud teda bude všechno v pořádku s prckem. Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

dobrý den v prvé řadě by měla proběhnout kontrola u vaše gynekologa, s ním se domluvíte zda bude těhotenství sledováno u něj, či jestli vás pošle do specializovaného centra- vše souvisí i s možnostmi preskripce heparinu, který může být pro vás a těhotenství přínosem. o tom jakým způsobem bude veden porod - to je fakt hodně předčasná otázka.....platí pravidlo, že váš stávající nález není důvodem plánovat rovnou císařský řez. termín rizikové těhotenství je zavádějící- asi se spíše ptáte kdy už dostanete pracovní neschopnost ( jak je v dnešní době zvykem)...opět záleží na vašem klinickém stavu a typu práce- čili opět odkazuji na kontrolu u vašeho gynekologa, kde vše proberete

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: