Těhotenství a léky

Jsem 38 týdnů těhotná a včera jsem si narazila kotník a nárt. Bohužel jsem mazala Voltarenem - 2x, aniž bych si všimla, že nesmím. Je to velký problém? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Vážená paní Hano, velmi pravděpodobně Vámi uvedené lokální použití Voltaren gelu nezpůsobí žádné poškození plodu, nicméně, vzhledem k informacím výrobce, týkajícím se možných nežádoucích účinků, Vám doporučuji použít pro lokální ošetřování jiné přípravky, u nichž výrobce neuvádí těhotentsví jako kontraindikaci aplikace. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: