Těhotenství po přetočení dělohy

Dobrý den. Obracím se na Vás s dotazem ohledně těhotenství po přetočení dělohy. Z důvodu častých bolestí během menstruace mi byla doporučena laparoskopie, kterou jsem podstoupila letos v červenci. Během zákroku mi odstranily srůsty a endometriózu a přetočily dělohu. Prý byla natolik spadlá, že se otočit musela.Doporučily mi co nejdříve otěhotnět. Od této operace jsem trpěla pravidelně den před menstruací bolestmi v podbřišku,v bocích a v tříslech, které mi šly i do stehen.Nemohla jsem ani zakašlat nebo se vysmrkat, protože mi ten tlak šel do podbřišku. Bolest odešla jakmile se mi druhý den spustila menstruace. Doktorovi jsem o této jednodenní bolesti pověděla, ale nijak to neřešil.Nyní jsem 6 týdnu těhotná a tyto bolesti pociťuji každý den. Není to celodenní, jsou chvíle kdy se cítím v pořádku,ale také chvíle kdy musím pouze ležet a teprve potom se mi uleví. Můj lékař tvrdí, že je to způsobeno stahováním dělohy. Mě se tato bolest však nezdá. Podle vyšetření je vše v pořádku, příští týden mě čeká vyšetření ultrazvukem ohledně těhotenství. Na ultrazvuku jsem byla ve 4tt a doktor mi řekl, ať přijdu cca za 14 dní, kdy uvidí víc.Ráda bych se Vás zeptala, zda tyto bolesti, které Vám popisuji, patří ke stavu po přetočení dělohy?Nemůže to souviset nějak s prokrvováním dělohy??? Bojím se, že něco není v pořádku. Můj doktor to příliš neřeší.Může se stát, že se děloha během těhotenství "utrhne" a spadne zpátky jak byla?? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Děloha se rozhodně neutrhne, nejprve je nutné verifikovat zda se jedná o graviditu, vyčkejte výsledku ultrazvuku ve 4 týdnu ještě nemohlo být nic spolehlivě vidět. Příjemný den.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Články: Kašel: příznak kouření, nebo bronchitidy?
Pokud jste silný kuřák...
Trombóza a embolie
Články: Trombóza a embolie
Hluboká žilní trombóza a...
Osm překvapivých věcí, které můžou škodit srdci
Články: Osm překvapivých věcí, které můžou škodit srdci
Většina lidí ví, že málo...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: