Těhotenství po skončení užívání antibiotik

Dobrý den, paní doktorko, obracím se na Vás s prosbou. Přítel měl slabý zánět v moči a dostal od lékaře 5-ti denní antibiotika. Bral je vždy ráno a večer. Poslední tabletku si vzal v sobotu dopoledne. Večer jsme měli pohlavní styk a zatím si nejsem jistá (není to 100%), ale mohla bych být těhotná. Chci se zeptat, zda je možné, že by účinek těch antibiotik mohl nějak ovlivnit plod, v případě, že bych opravdu těhotná byla?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nebojte se , těhotenství neovlivní.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: