Těhotenství s ulcerozni kolitidou

Dobrý den, byla mi diagnostikována Ulcerozni kolitida cca před rokem. Beru od začátku assacol 3xdenně. Nemoc je zatím pořád v klidném stádiu, nemám žádné potíže. Za měsíc mě čeká laparoskopie a poté bych chtěla otěhotnět. Chci se zeptat, zda je lepší laparoskopii a případné těhotenství odložit nebo mohu i UC laparoskopii podstoupit. Co jsem se dočetla, tak i s touto nemocí může těhotenství probíhat normálně. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den , nepíšete proč se má laparoskopie provést - kvůli kolitidě ? ale ono je to vlastně jedno.... před oper bych snahu o graviditu vynechqal ... a těhotenství s ulcerozní kolitidou je možné, zátěž pro dítě při správné medikaci je nulová , ba dokonce pacientky zažívají klidnější období s touto nemocí

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x