Těhotenství s mercilonem

Dobrý den, od narození dcery (cca 2 roky) beru Mercilon. Poslední dobou mě začala bolet prsa, podobně jako u "začínajícího" těhotenství. Samozřejmě vím, že možnost otěhotnění při braní HA je sice malá, ale možná. Teď k mému dotazu: mohu si "provést" těhotenský test, aniž bych přestala brát HA? Nebo HA může ovlivnit výsledek těhotenského testu a mám raději HA vysadit. Pokud by to byl "planý poplach", tak bych nechtěla začínát znovu "cyklus" nového braní HA. Velmi děkuji za odpověď!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, těhotenský test můžete provést i při užívání antikoncepce. Užívaná antikoncepce výsledek nijak neovlivní.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: