Těhotná bere antikoncepci

Dobrý den. Zajímá mě, jestli je nějaky problém, když bych byla těhotna (tapomnela vzit pilulku a otehotnela) ale zatim o tom nevím a beru stále antiko.ovlivni poskodi to plod?dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den ,hormonální antikoncepce vývoj plodu neovlivní, v zákoně o přerušení těhotenství ze zdravotních důvodů je výslovně napsáno, že hormonální antikoncepce není důvodem těhotenství ukončovat. To spíš po vynechání(myslím ale jen jedné) můžete špinit i krvácet mimo cyklus

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovinu žlučníku je těžké odhalit včas
Články: Rakovinu žlučníku je těžké odhalit včas
Asi 10 cm dlouhý žlučník je...
Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Články: Parazité - nechtěné suvenýry v lidském těle
Není to příjemné pomyšlení...
Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Články: Chcete si otestovat partnerovu plodnost? Máte možnost
Toužíte po miminku a ráda...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vaginální výtok: poznáte, co je normální, a co už ne?
Křečové žíly jsou častým kazem pohodového těhotenství
Články: Křečové žíly jsou častým kazem pohodového těhotenství
K mnoha typickým radostem...
Kampylobakterové nákazy
Články: Kampylobakterové nákazy
Kampylobakterové nákazy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: