Trhání moudráků

Dobrý den měla bych takový dotaz.Asi 8 let nosím rovnátka na noc na horní i spodní zuby.Nyní mi zubař řekl že se mi opět křiví z důvodu,že mi tam rostou všechny 4 moudráky a zuby se mi na to patro nevejdou a že by to chtělo vytrhnout aby se mi dále ještě více nekřivili.Chystám se jít na všechny 4 najednou ale bez narkozy na to jít nechci psychicky bych to nezvládla.Tak jsem se chtěla zeptat na jakých klinikách to dělají pod narkozou a jestli se za to něco platí?A ještě jak to probíhá,jak dlouho poté bude trvat rekonvalescence a otok,jak dlouho nebudu moci normálně jíst a když je ještě nemám vyrostlé jestli se to bude muset rozříznout nebo jak to vlastně celé probíhá. Moc Vám předem děkuji za odpověd Nikola 18 let

Odpověď odborníka:

Dobrý den, osmičky mohou někdy způsobit posun zubů a to sedmiček a šestek. Bohužel se často s prořezáváním osmiček spojuje posun například předních zubů a na to nemají zuby moudrosti přímý vliv. Pokud se rozhodnete pro vybavení zubů, doporučuji klasický postup s místní anestezií. Ve výjimečném případě lze udělat zákrok v celkové narkóze, ale pokud to není nutné, snažte se narkóze vyhnout. Strach často vychází z nevědomosti, z očekávání bolesti. V dnešní době se dá zub umrtvit tak, že žádnou bolest neucítíte. Jediné nepříjemné pocity jsou tlak, zvuky a hodně otevřená ústa. Pokud se i přes doporučení rozhodnete s Vaším ošetřujícím lékařem pro celkovou narkózu, můžete využít spádové smluvní zařízení (stomatochirurgii s operačním sálem) na podkladě doporučení, které Vám napíše Váš lékař. Druhou variantou je nesmluvní zařízení, kde budete zákrok platit. S přáním pěkného dne Václav Manhart

MDDr. Václav Manhart
MDDr. Václav Manhart

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Zubní centrum U smile

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: