Tříštivá zlomenina patní kosti

Dobrý den, 27.6. jsem utrpěl tříštivou zlomeninu patní kosti dle RTG s porušením Bohl.úhlu, ale dle CT bez porušení Bohl. úhlu. Tato zlomenina byla bez výrazných dislokací v TC kloubu a s lehkým tibiálním posunem. Lékař zvolil konzervativní léčbu. Chtěl bych se zeptat jaké jsou další možnosti léčby, pokud by byly problémy s bolestmi a jaký by to mělo dopad na chůzi. V nynější práci nachodím okolo 5. až 10. Km za den a nevím, zda bych nebyl nucen práci změnit.

Odpověď odborníka:

Hodně zálěží na typu zlomeniny, místě, kde zlomenina probíhá, typu lomné čáry, tvaru a počtu eventuálníh fragmentů, postupu léčení. Zásadou by mělo být dlouhé odlehčení zlomeniny, dostatečná imobilizace zlomeniny, odlehčení končetiny s mírnou zátěží postupně až do půl roku. Na místě je samozřejmě s odstupem rehabilitace a to pohybová a fyzikální léčba. Dobrá výživa, dostatek vitaminu D, vápníku a bílkovin.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: