Účinnost antikoncepce

Dobrý den, pane doktore. Měla bych na Vás více dotazů. Zajímalo by mě, zda mohu vícekrát za sebou vynechat neaktivní placebo tablety a tím oddálit krvácení? tedy již dva měsíce za sebou? Dále mě zajímá, zda pochybení v užívání antikoncepce anebo nějaké zažívací potíže z jednoho cyklu jsou počátkem cyklu dalšího "vymazány" a vše je již v pořádku?A zda cyklus, pokud vynechávám menstruaci, mohu vůbec považovat za cyklus jako takový. A poslední, co mě zajímá: v sobotu 28.7., tedy třetí týden užívání HA jsem měla asi 3-4 hodiny po užití antikoncepce jednorázový průjem. Mám to považovat za problém, anebo stačí se chránit jen týden jiným antikoncepčním prostředkem? již zítra v pondělí 30.7. opět začnu s užíváním aktivních tablet z nového balení. Mockrát děkuji za odpovědi.

Odpověď odborníka:

Odpoved na prvni otazku zni ano. Na druhou ano, kazdy cyklus zacina samostatne a predchozi na nej nema vliv. Na treti ano, jedna se o hormonalne prodlouzeny cyklus. Na ctvrtou otehotneni neni prilis pravdeoodobne, ale pro jistotu by bylo vhodne do pristi menzes pripojit jeste ochranu kondomem. Prijemny vecer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x