Účinnost ha

Dobrý den, pevně věřím, že je to jen dotaz vyvolaný mojí paranoiou, nicméně jedná se mi o to: už minimálně pět let beru HA Minervu, dlouhou dobu jsem neměla pohlavní styk, proto jsem nijak zvlášť nepřikládala důležitost času požití pilulky, vždy si ji beru, když jdu spát, a sice mezi 23.-01. hodinou. V pondělí jsem začala nové platíčko a v sobotu v noci jsem měla pohlavní styk. Pilulku jsem si vzala asi půl hodiny poté, přičemž to bylo asi dvě hodiny potom, co si HA beru normálně. Jedná se mi o to, jaké je riziko otěhotnění, když vezmu i v potaz to, že partner neejakuloval do mě a vlastně vůbec. A i kdyby a prostě bych si toho jen nevšimla..? Neměla jsem styk asi čtyři roky, možná proto jsem z toho tak vyhukaná, zřejmě kdybych měla pravidelný styk, tak se po každém nebudu obávat otěhotnění. Předem děkuji za odpověď a přeji příjemný den.

Odpověď odborníka:

Nemějte obavy prodleva nemá být delší než 12 hodin. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: