Účinost antikoncepce

Dobrý den, dne 2.9.2009 jsem dobrala poslední prášek antikoncepce, po 7 denní pauze jsem další nebrala, protože antikoncepce mi už došla a kvůli mojí pracovní vytíženosti jsem se nedoslala, abych si jí mohla nechat předepsat. Menstruaci jsem měla. Bohužel jsem minulé pondělí měla s přítelem nechráněný sex před menstruací, tento týden bych to měla dostat. Chtěla bych se Vás zeptat, jak dlouho po vysazení účinkuje antikoncepce a za jak dlouho se, popř. na těhotenském testu ukáže, že jsem těhotná? Někde jsemčetla, že je to pouze 1 měsíc, což by u mě už asi nebylo, že? Předem děkuji za odpověď. Nashledanou Justýna N.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Justýno, antikoncepce po sedmidenní pauze už spolehlivě nefunguje. Dost často se ale stává, že u některých žen se cyklus neobjeví hned do měsíce, takže určitá šance tu je. Rozhodně ale nespoléhejte na to, že antikoncepce funguje ještě měsíc, není to tak!!! Na těhotenstkém testu je těhotenství patrné po vynechání menstruace, přesnější (silnější čárka) je cca 6 týdnů od poslední menstruace.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: