Účinnost vakcíny a séra

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, v nemocnici na Bulovce mi po kousnutí psem v Maďarsku byly aplikovány vakcína a sérum Favirab 15 ml a Verorab. Jak dlouho tyto prostředky účinkují, v případě, že by v budoucnu došlo k opětovnému pokousání , je nutné přeočkování? Předem děkuji za odpověď, s pozdravem Marcela

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po preexpozičním očkování, při kterém se podávájí 3 dávky vakcíny Verorab, je stanoveno první přeočkování po 1 roce a další přeočkování v pětiletých intervalech. V případě postexpozičního očkování (Váš případ) doporučuji po roce zkontrolovat hladinu protilátek proti vzteklině a dle výsledku pokračovat, případném přeočkování, pokud pro to bude důvod.

MUDr. Hana Ševčíková
MUDr. Hana Ševčíková

Specializace: Vakcinace a cestovní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: