Vedlejší projevy léčby syfilis

Vážená paní doktorko, v současné době jsem léčený pro syfilis. Léčba probíhá v pořádku. Již jen docházím ambulantně na injekce pendeponu (2. dávka). Jen mne poslední 4 dny začal bolet žaludek. Bolest je podobná křečím při hladovění. Po jídle ale pocit hladu nepřestává. Můj dotaz zní, zda tyto příznaky mohou být spojeny s léčbou syfilis (vysoké dávky penicilu, pendeponu). Byl jsem již na vyšetření sono břicha a bez nálezu. Ptám se i z toho důvodu, že jsem v minulosti (cca před 7 lety) prodělal nákazu chlamydiemi a průběh, resp. počátek nákazy chlamydiemi měl podobné příznaky. Problém při chození na WC nemám a stejně tak se stolicí je vše v pořádku. Myslíte, že bych měl podstoupit vyšetření také na chlamydiovou nákazu? Vím, že se testy provádí současně s testy na syfilis, ale k nákaze chlamydiemi mohlo v mém případě dojít až po testu na syfilis. Děkuji za odpověď. Pavel

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Příznaky bolesti žaludku na lačno,reagující zmírněním na požití jídla,bývají spojeny s onemocněním žaludku nebo dvanáctníku,které sono nezobrazuje.Vyhledáte-li svého praktického lékaře,je schopen Vám pomoci.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: