Vedlejsi ucinky

Dobry den.Prakticka lekarka mi predepsala na vysoky tlak leky teveten a kapidin.Tlak je v poradku,ale po kapidinu chodim stale mocit.Za dopoledne treba10x.Pak se to sklidni a vecer a v noci nepotrebuju vubec.Chtel jsem se zeptat jestli je to prechodne.Jestli si to po nejake dobe sedne a nebudu muset stale hledat wc.Jinak mam jeste 500mg metforminu,protoze jsem jednou mel 6,2 cukru na lacno.Glyk hem. 33,a podruhe 32.jinak jsem v poradku.Vyska 192,vaha 93kg.Dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý,den Kapidin (lekarnidipin) by se zvýšenou četností močení neměl obecně souviset, leda že by se častější močení objevilo jako nežádoucí účinek. Doporučuji informovat Vaši lékařku, pokud časté močení přetrvává, aby zároveň také vyšetřila, zda nemá jinou příčinu než užívané léky.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: