Vliv antibiotik biseptl na antikoncepci sttodete

Dobrý den , dostala jsem od lékaře antibiotika Biseptol na zánet močových cest , ale zapomela jsem se optat jestli to má vliv na antikoncepci , beru Sttodete. Antibiotika jsou dost slabá tak nevím. Předem dekuji za odpoved. T.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Terezo, Biseptol jsou velmi silná antibiotika (chemoterapeutika), značný vliv může mít to, že pravděpodobně vybijou střevní mikrofloru, která je pro antikoncepční tablety důležitá (štěpí estrogenovou složku v hormonální antikoncepci). Raději používejte po celou dobu léčby a následující týden ještě další antikoncepční metodu (např. kondom). Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: