Vliv antibiotik na antikoncepci

Chtěla jsem se zeptat na vliv antibiotik na antikoncepci. V neděli ráno jsem dobrala antikoncepci Sunya a večer začala užívat antibiotika Xorimax 250mg. V pondělí ráno jsem měla nechráněný pohlavní styk před užitím druhé tablety antibiotik, je možné otěhotnět? V nemocnici mě ani slovem nevarovali a těď mám obavy ... došlo mi to až bylo pozdě. Menstruaci jsem dostala v pátek ráno podle očekávání. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Jedná se o ATB penicilinového typu, snižuje účinnost antikoncepce. Používejte bariérovou ochranu při braní a ještě 7 dní po dobrání ATB.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: