Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, mám nález MR mediální, paramediální y levostranně laterální výjřez L4/5 až 6mm s útlakem durálního vaku a levého kořene S1. Mediální výhřez disku L5/S1 do 3mm, oba kořeny v kontaktu s výhřezem. Degenerace disků L4/5 a L5/S1. Dalo by se toto zachránit cvičením nebo je nutná operace, a můžu jezdit na kole nebo být v klidu? Fyzioterapeut objednává až na květen a nevím co vlastně mohu dělat. Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, rozhodnutí ohledně operace je pouze a jedině na posouzení neurochirurga - který porovnává možnosti operace na zlepšení vašich potíží - musí k tomu znát váš stav klinický /vyšetření těla/ a nález z vyšetřovací metody, bud NMR /magnetická resonance/ nebo CT. Pokud nemáte bolesti, které by vám bránily v jízdě na kole, nemusíte se obávat na něm jezdit (je to ale trochu jednostranný pohyb), cvičení však bude nejdůležitější součástí léčby tohoto problému. Je to proto, že zpevňuje hluboké zádové svaly, které jsou jinak nedostupné. Potom lze dosáhnout toho, že se stav alespon stabilizuje - ploténky budou zpevněny okolními svaly a je menší riziko dalšího výhřezu s uskřinutím nervu. Cvičení je nutné provádět poctivě, denně a dlouhodobě. Vše vám bude říkat fyzioterapeut, co potřebujete vědět bližšího, ptejte se ho. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x