Vyhřezlá plotýnka

Z ct vyšetření mi byl zjištěn výhřez ploténky,z lékařské zprávy-LI sy pravostr.irit.S1.zániky nejsou,dle popisu CT však velký sekvestr za S1 vpravo (12+8+16mm),rehabilitace mi nepomohly a ted mě čeká infusní léčba,mám už zamluvený termín na NCH konzultaci,chci se zeptat jestli je nález opravdu velký a jestli mě operace nemine,děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Nález nelze hodnotit jako vylký nebo malý.Z popisu není jasné, zda potíže způsobují sekvestry . Velmi často lidé se správnou léčbou a správnou spoluprací cvičením a zlepšenou ergonomiíí pracovní i mimoprcovní bývají bez potíží. Přesto dle charkteru a přesné lokalizace sekvestru lze terprve zvážit, zda operovat či ne. Někdy je sekvestr opravdu přícinou, pak je to jasné, jindy jako v případě uvedeným výše je vedlejším náleze, velmi často ale s nutností operace z důvodu přílišného rizika zhoršení stavu bez operace, není totiž stabilní, může se nečekaně, praktickky bez provokace projevit jako faktor ,který může způsobit až např. ochrnutí.Vše je relativní. Správně by NCH konzultace měla proběhnout jako zvážení konkrétní operací s jistou znalostí nezbytnosti operace. Infuze jsou léčbou pouze pomocnou symptomatickou, nikoliv cílenou příčinnou. Přesto často nezbytné k umožnění aktivní fyzioterapeutické léčby, případně lepší přípravě před operací a následně lepšího průběhu pooperčního a pooperační fyzioterapie a cvičení.Přímo na otázku odpovědět nelze. málo info.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: