Vyhřezlá plotýnka

Dobrý den, zjistili mi mediální prolaps disku L5/L6-S1 o 6-7 mm, s impresí na durálním vaku a tlakem na odstup kořene S1 vpravo, mírná protruse disku L4/L5, v kontaktu s durálním vakem. Asymetrický přechodný obratel L6-S1. Můžete mi vysvětlit závažnost nálezu a zda je nutná operace, zda pomohou jiné metody jako ozonoterapie, Mcnziho metoda, atd. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Burdychu! Závažnost podobných stavů nelze soudit podle nálezů zobrazovacích metod. Operace je poslední metoda, kteoru je třeba zvažovat, neboť je zatížena značným rizikem, může někdy dokonce situaci i zhoršit. Vše konsultujte s ošetřujícím ortopedem. Domnívám se, že byste se měl pod vedením rehabilitačního lékaře nebo fyzioterapeuta naučit cvičit tak, abyste posílil svaly v okolí výhřezu a omezil tak namáháíní této oblasti.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: