Vyhřezlá plotýnka

dobrý den chtěla bych znát vaš nazor byla jsem na konzultaci v praze ohledně operace vyhřezlé plotýnky 12mm pan doktor mi řekl operace je vhodna ale po obstřikach pod ct se mi trochu ulevilo ale zada pořad boli sice min ale boli a pri predklonu se huře narovnám pri delsim sezeni tež a když dele stojim zada boli pan doktor rikal pokud se bolesti vrati podstoupit operaci ja ale nevím zda mam teda na ni jit či nikoliv.děkuji za váš nazor

Odpověď odborníka:

Výhřez, jeho velikost, hovoří pro operaci.. Samozřejmě záleží na velikosti potíží, jejich trvání, bránění normální a pracovní činnosti. Stejně tak záleží na poloze výstupu výhřezu a jeho útlaku výstupu míčního nervu. Řada i většíh výhřezů se po konservativní léčbě částečně upraví a potíže se zmenší. Po nedlouhém vyčkání, léčbě a stavu potíží bych stav opětně s neurochirugem konsultoval. Zařídil bych se potom podle jeho doporučení.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: