Vyleceny rotavir a opet zelwna stolice

Dobry den,chtela bych se zeptat na par informaci..Dceri je 6 mesicu pred mesicem dostala zelenou stolici na zaklade vysetreni byl prokazany rotavir..Prubeh byl slabsi takze hospitalizace nebyla nutna...Po uvazeni pediatra jsme pomalu najizdeli z ryzove stravy na nutrilon low lactose ktery uzivala 14 dni a pote pomalu zpet na Nutrilon prikrmy..Do ted mi dcera odmitala ovoce ale par lzicek si vzala..Od vcera mi sni jak ovoce tak zeleninu a dnes rano opet zelena stolice behem dne byla jeste jednou ale uz byla svetle zelena a v ni zlute hrudky,solice se nezda zapachajici,teplotu zatim nema a nemocne nespokojena zatim tez neni..Chtela bych se zeptat zda to nemuze mit z ovocnych prikrmu nebo od zubu (ktere jeste nemame) nebo zda se nemohl vratit rotavir?Ockovana na rotavir neni..Dekuji za odpoved Eliška

Odpověď odborníka:

Dobrý den, po prodělané rotavirové infekci zůstávají člověku protilátky, i když jiný sérotyp může opět člověka napadnout, ale již nedělá klinické potíže. Ve vašem případě si spíše myslím, že se o opakovanou infekci nejedná, spíš je střevo po infektu ještě neschopno plně trávit všechny živiny a zbytky můžou stolici přechodně zabarvit jinak. Takže si myslím se nemusíte obávat, můžete přidat dceři probiotika, která pomůžou vrátit střevní mikroflóru do normy.

MUDr. Petra Čamborová
MUDr. Petra Čamborová

Specializace: Dětské lékařství a klinická osteologie
Pracoviště: dětské oddělení Krajská nemocnice T.Bati a.s., Zlín
dětská osteologická ambulance, Osteocentrum Zlín, Mediekos Ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: