Vyléčení kondylomat a budoucnost

Dobrý den. Pravděpodobně můj bývalý přítel (který mi již tenkrát řekl,že býval dost promiskuitní) mě nakazil kondylomaty. Byla jsem na chirurgickém zákroku, kdy mi byly odstraněny. Můj gynekolog mě strašil se strašnou bolestí potom-nic mě nebolí a dodržuji hygienu. Chci se zeptat, jak to bude dál. Vím, že vir je již v mém těle. Gynekolog mě straší, jak už bude můj sexuální život velice těžký, že si budu muset dávat strašný pozor, že jsem si naprosto zničila život apod. Takové řeči mě velice děsí. Jsem také diabetička. Chápu že to ponese nějaké následky, ale jak to teď u mě bude se sexem, můžu to znova dostat a nakazit pak nějakého svého přítele? Děkuji

Odpověď odborníka:

Vůbec se tím neznepokojujte. Choďte na pravidelné kontroly ke gynekologovi, aby včas zjistil případnou recidivu. Teoretická možnost, že nakazíte budoucího partnera, tu sice je, ale ta pravděpodobnost je malá.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: