Vynechání menstruace pomocí antikoncepce

Dobrý den, minulý měsíc jsem vynechala menstruaci za pomoci antikoncepce (jangee). Při předchozím užívání se mi menstruace dostavila vždy čtvrtý den užívání placeba, dnes je ten den a nic nepřišlo. Antikoncepci beru čtvrtý měsíc, správné užívání si hlídám, je tedy možné, že se kvůli předchozímu vynechání menstruace opozdí?Kalendářně je přecejen o týden dřív.. Nebo je možné riziko těhotenství? Je možné riziko těhotenství, ikdyž jsem v druhém měsíci užívání antikoncepce (měsíc před vynecháním) měla pohlavní styk bez kondomu, pouze s HA, ale menstruaci normálně dostala? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, menstruace se nemusí dostavit vždy přesně 4. den užívání placeba. Pokud užíváte antikoncepci pravidělně, těhotná nejste. Hormonální antikoncepce je spolehlivá antikoncepční metoda.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: