Vynechani stolice u kojence

dobry den, ma dcera ma 2 mesice.Neni plne kojena.Prikrmuji 3xdene,mezi tim kojim.Stolici miva pouze 2 dene(obcas 3x ale slabsi),ale dnes vynechala.Ji normalne,brisko ma mekke a neplace-bolesti.Prirust asi 150g za tyd.Muze kojenec takto vynechat stolici?dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Ano, frekvence stolic je naprosto individuální a měnlivá, není nutné a ani možné, aby byl každý den stejný počet stolic. Správně si uvědomujete (dle Vašeho popisu situace), že jde především o to, aby miminko nemělo bolesti bříška, aby stolice nebyla příliš tuhá a obtížně se vyprazdňovala a aby byla vzestupná hmotnostní křivka. V případě Vaší holčičky se mi vše jeví v pořádku.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: