Výron hlezna

Dobrý den, 22.12. v úterý se mi podvrknul pravý kotník směrem doprava, když na mě při sportu v dřepě někdo skočil zleva. Ozvalo se 2x hlasité křupnutí. Doktor mi dal berle, nohu nepoužívám a mažu konskou mastí a sprchuji ledovou vodou. Nijak fixovaná není. Napuchlý otok zmizel, jenže se objevila modřina. Zajímalo by mě, jestli to neznamená že je šlacha natržená? Popř. mám-li s tím opět zajít za doktorem. Ptám se protože lítání po doktorech s berlemi není zrovna příjemné. Foto modřiny je v příloze. Předem moc děkuji za odpověd, Petr A.

Odpověď odborníka:

Při podvrtnutí dochází většinou k natažení a u vás patrně i částečnému porušení fiašního vazu. Jistě byl proveden rtg. Kontrola na chirurgii je vhodná a to i hned dnes a vhodná fixace, sádra nebo alespoň znehybňující ortéza. Následné pohybové léčení na rehabilitaci.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Články: Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Pacientů léčených...
Zánět dutin
Články: Zánět dutin
Zánět dutin, sinusitida, je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Hypofunkce štítné žlázy
Články: Hypofunkce štítné žlázy
Hypofunkce štítné žlázy...
ERCP
Články: ERCP
ERCP, endoskopická...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: