Výron kotníku

Dobrý den Před více jak 4 týdny jsem měla menší nehodu. Na základě rentgenu a vyšetření na pohotovosti mi bylo sděleno že jde "pouze" o výron kotníku - měla jsem nohu šetřit, ledovat a mít staženou obinadlem. cca za 2 týdny jsem již mohla bez větších bolestí na nohu došlapovat. Stále mi však zůstává otok kotníku a v jednom místě je dotyk bolestivý. Chtěla bych se tedy zeptat zda mám počkat až se časem vše zlepší nebo zda by bylo lepší zajít znovu k lékaři? Děkuji a pořeji hezký den Eliška Streitová

Odpověď odborníka:

Ano k lékaři jistě. I když se nyní tyto poruchy opravdu léči funkčněji, někdy i bez sádry je třeba provést kontrolní snímek, může se jednat i o drobnou zlomeninu, kteráý se na rtg projeví někdy až po 3 týdnech. I tak by bylo vhodné zklidnění alespoň aplikací oetézky.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: