Výron kotníku

Dobrý den, od 20.5. mám zvrknutý kotník, doktor mi dal ortézu a naordinoval klid a Priessnitz.obklady, teď magnetoterapie a vířivka. Již mohu kotník postupně zatěžovat. Kvůli práci ale potřebuji chodit 8 hod. denně - chci se Vás zeptat, zda si tím mohu nějak ublížit nebo zda si pohybem pouze oddálím uzdravení. Noha oři pohybu trochu bolí a trochu natéká. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Doporučovala bych určitě při zátěži nosit ortézu či elastické obinadlo, v případě bolesti často odpočívat, stejně tak i v případě, že noha oteče. Bolest rozhodně nepřemáhat. Pokud budete nohu přetěžovat dříve, než se zcela uzdraví, hrozí ( velmi zjednodušeně řečeno), že vazy zůstanou jakoby "vytahané" a podvrtnutí se pak může často opakovat i při minimálním traumatu. Mohou také přetrvávat bolesti při zátěži, nebo třeba při změnách počasí apod.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: